• darkblurbg

CO2-reductie

Door bestek een tweede leven te gunnen helpt u mee het milieu te verbeteren, waaronder het verlagen van de CO2-uitstoot. Waarom nieuw geproduceerd bestek aanschaffen als er zoveel bestek is dat met gemak nog een tweede leven van tientallen jaren kan hebben?

We hebben een rekensommetje gemaakt

De productie van een vork levert een ecologische footprint van X op. Zo’n vork kan makkelijk 80 jaar mee maar belandt vaak al na 20 jaar of korter bij het afval. Z’n eerste leven zit er dan op. In potentie heeft ie nog een tweede leven van zo’n 60 jaar. Alleen wordt hem dat niet gegund. Bij vernietiging van de vork na 20 jaar ontstaat er nog meer milieuschade, laten we die Y noemen. De ecologische footprint van de vork in een tijdvak van 20 jaar is dus X + Y = Z.

Wie Tweedeleven-bestek gebruikt draagt eraan bij dat de ecologische footprint wordt verminderd doordat de vork over z’n volle levensduur wordt gebruikt. Hierdoor behoeft er minder nieuw bestek te worden afgenomen – en dus geproduceerd. In de termen van ons voorbeeldrekensommetje: over een periode van 80 jaar genomen is de ecologische footprint van een (telkens nieuwe) vork 5 x Z, voor een tweedeleven-vork blijft de footprint gedurende de gehele periode maar 1 x Z. En dat is dus 4 keer beter!

Tweedeleven-bestek.nl is een duurzaam bedrijf

Vanzelfsprekend zijn wij ervan doordrongen duurzaam te produceren. Bij al onze activiteiten is duurzaamheid het uitgangspunt. We kiezen steevast voor de optie met het meeste milieurendement.